Het Harmonieorkest


Met een orkest van zo’n 50 leden spelen we gevarieerde muziek: van pop tot klassiek, musical- en filmmuziek.
Om mee te kunnen spelen in ons Harmonieorkest is het A-diploma van de muziekschool vereist. Ons doel is om in een gezellige ontspannen sfeer met elkaar muziek in te studeren en zodoende een prima resultaat zowel qua klank als samenspel te verkrijgen. Dat goed wordt samengewerkt en samengespeeld blijkt; de harmonie komt momenteel uit in de 3e divisie van de KNMO.

Het is voor de vereniging belangrijk om de onderlinge band tussen de muzikanten te versterken, maar natuurlijk staat ook het behalen van goede resultaten voorop. Hiervoor neemt de harmonie deel aan concoursen en feestelijke aangelegenheden in binnen -en buitenland. Eens per jaar hebben we onze Jaarlijkse Uitvoering, waar we een hele avond vullen met muziek met medewerking van de basisscholen van Koudekerke en een gastoptreden. In het verleden waren dit bijvoorbeeld popkoor X-Stream of dansparen van dansschool van Eijkeren. Naast de traditionele Koninginnedag en de intocht van Sinterklaas hebben we ook deelgenomen aan:

  • een concert met ongeveer 800 muzikanten in Zutphen om in het Book of World Records te komen.
  • een Mega-concert ter ere van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie ‘Ons Genoegen’ in Vlissingen.
  • het Europese concours ‘Europa Ohne Grenze’ in Trier. In de afdeling ‘Mittelstufe’ behaalden we het resultaat ‘Ausgezeichnet’ (uitmuntend).
  • een uitstapje naar het gelijknamige Koudekerke (Coudekerque-Branche) in Frankrijk, op uitnodiging van de gemeente Valkenisse.
  • het Landes Musikfest in Brilon, Duitsland. Bij het concours behaalden we het predikaat ‘mit hervorragendem Erfolg’, het hoogst bereikbare resultaat.
  • het KNFM-concours in Middelburg op 21 oktober 2000, waar we een 1e prijs met 81 punten behaalden.
  • In mei 2004 neemt Voorwaarts voor de 3e maal deel aan het Landes Musikfest in Olpe/Attendorn, Duitsland.

Naar het Leerlingenorkest. >>