Dirigent - Eric Provoost

Eric Provoost begon zijn muzikale carrière op 9-jarige leeftijd als klarinettist bij de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Kloosterzande. Na het behalen van zijn d-diploma aan de Zeeuwse muziekschool heeft hij besloten de stap te maken naar het professionele circuit en is klarinet gaan studeren aan het conservatorium te Tilburg. Tijdens en na zijn studie aan het conservatorium heeft hij als klarinetdocent les gegeven aan onder andere de Zeeuwse muziekschool en diverse muziekverenigingen. Enkele jaren later, na de terugkeer vanuit het Tilburgse naar Hulst, volgde de stap naar het voortgezet onderwijs. Momenteel is hij verbonden als docent muziek aan Stedelijke Scholengemeenschap de Rede in Terneuzen en aan het Reynaertcollege te Hulst. Na aan aantal jaren gespeeld te hebben in diverse orkesten en ensembles, zoals het Zeeuws Orkest, The South West Dutch Dixie Jazzparaders en diverse ad-hoc ensembles heeft Eric zich steeds meer toegelegd op het dirigeren, iets wat een echte passie geworden is. Momenteel speelt hij nog klarinet en saxofoon bij Sonny B. and The Magnificent Seven, de gezelligste en enthousiaste jazzband uit Zeeuws-Vlaanderen. Als dirigent is hij verbonden aan Harmonie Breskens Groede, de Koninklijke harmonie St. Cecilia uit Kloosterzande en harmonie Voorwaarts uit Kouderkerke. Verder is Eric bestuurslid van Stichting Hulst Cultereel, een stichting die zorg draagt voor het culturele aanbod in de gemeente Hulst, en bestuurslid van stichting Dobbele Poort.